Dit is wat je wel (en niet mag) recyclen

Een van de nadelen van het leven in een kleine stad is dat we geen recyclingprogramma hebben. Aan de andere kant van de stad is een afvalbrengpunt voor recycling, maar in de drukte van alledag vergeet je gemakkelijk dat het bestaat! Maar een van mijn goede voornemens voor het komende jaar is om meer moeite te doen om te recyclen wat ik kan. Om mezelf op de juiste manier op weg te helpen, dacht ik dat het een goed idee zou zijn om op te frissen wat ik dit jaar wel (en niet!) in mijn prullenbak moet sorteren.

Verwant: 25 dingen die je kunt recyclen waar je misschien niet van op de hoogte bent

Terwijl ik bezig was met recyclen, leerde ik veel verschillende dingen die ik kan recyclen, zowel in mijn plaatselijke recyclingfabriek als via speciale speciale programma’s. Ik heb ook een paar dingen geleerd waarvan ik niet wist dat ik zou niet moeten recyclen. Ik dacht dat ik zou delen wat ik vandaag met u heb geleerd, in de hoop dat het u ten goede zou kunnen komen met uw eigen recyclinginspanningen in 2018. Recycling is een gemakkelijke manier waarop we allemaal kunnen werken aan een minder verspillende toekomst. 🙂

DOEN recyclen…

Recycling

Melkpakken

In het verleden beschikten recyclingcentra niet over de apparatuur die nodig was om deze wasachtige dozen te verwerken. Maar dat is de afgelopen jaren veranderd en nu accepteren veel recyclingcentra met plezier melkpakken, bouillon- en soepdozen en andere waspapierproducten.

Recycling

Plastic zakken

Plastic zakken kunnen storingen veroorzaken in standaard recyclingapparatuur, maar dat betekent niet dat u ze niet kunt recyclen! Bewaar ze gewoon in een kast of la tot je een flinke verzameling hebt en breng ze dan naar een plaatselijke supermarkt. De meeste winkels hebben nu een speciale afvalbak waar je je plastic tassen kunt recyclen.

Recycling

Waterfilters

Uw plaatselijke recyclingcentrum is misschien niet uitgerust om gebruikte waterfilters te verwerken, maar veel filterfabrikanten hebben hun eigen recyclingprogramma’s. Voor informatie over het recyclen van Brita-filters, zie de: recycling pagina op hun site.

Recycling

Batterijen

Ik stop al mijn gebruikte batterijen in een kleine doos wanneer ik ze vervang. Als de doos vol is, rits ik gewoon naar mijn lokale Walgreens om ze af te zetten bij hun batterijrecyclingdozen! Als u geen Walgreens in de buurt heeft, controleer dan uw plaatselijke drogisterijen om te zien of ze batterijrecycling aanbieden.

Recycling

Matrassen

In plaats van uw oude matras naar een vuilstort te sturen, kunt u nagaan of de fabrikant van uw matras een recyclingservice aanbiedt. Gerecycleerde matrassen kunnen worden gebruikt om materialen te maken voor kleding, schuimproducten en meer!

Recycling

Voorgeschreven medicijnen

Het weggooien of doorspoelen van uw oude, ongebruikte geneesmiddelen op recept kan ernstige negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Een milieuvriendelijkere optie is om te profiteren van lokale programma’s voor het terugnemen van drugs. Deze programma’s bieden mensen de mogelijkheid om ongebruikte medicijnen in te leveren voor een veilige en correcte verwijdering. Gebruik de zoekhulpprogramma op de DEA-website om een ​​verwijderingslocatie bij u in de buurt te vinden.

Recycling

Apple-producten

Als je een oude iPhone of iPad hebt die ergens ruimte inneemt in een la, overweeg dan om hem terug te sturen naar Apple. U kunt Apple Store-tegoeden of cadeaubonnen ontvangen voor het inleveren van gekwalificeerde apparaten. Apple zal uw oude apparaten opknappen om ze door te verkopen, of ze recyclen. Krijg meer informatie over het recyclen van uw oude Apple-apparaten op hun recycling pagina.

Recycling

Kerstlichten

Als u overweegt om te upgraden naar nieuwe kerstverlichting, kunt u uw oude naar HolidayLEDs sturen om te worden gerecycled. In ruil daarvoor ontvang je een coupon voor 15% korting op alles op hun site, dus je kunt een geweldige deal krijgen voor nieuwe energiezuinige lampen! Het programma is het hele jaar door beschikbaar en u kunt meer informatie krijgen over de HolidayLEDs-website.

Recycling

Bril

U kunt uw oude bril inleveren voor recycling bij veel grote brillenwinkels, waaronder LensCrafters, Sears Optical en Pearle Vision.

NIET recyclen…

Recycling

keramiek

Tenzij uw recyclingcentrum een ​​programma heeft voor het verwerken van bakstenen of beton, kunnen ze over het algemeen geen keramiek accepteren (zoals mokken, borden, kommen, enz.). Als uw oude keramiek niet kapot is, overweeg dan om ze te doneren.

Recycling

Onderdelen spuitfles

Als het om spuitflessen gaat, is de fles zelf over het algemeen recyclebaar. Het spuitmechanisme heeft echter meestal een metalen veer aan de binnenkant die problemen kan veroorzaken. Haal de verstuiver uit de fles voordat u deze in uw prullenbak plaatst, en gooi de verstuiver weg of bewaar hem voor toekomstig gebruik!

Polystyreen containers

U kent deze containers waarschijnlijk onder de merknaam Styrofoam. Veel restaurants zijn overgestapt op composteerbare voedselcontainers, maar veel plaatsen gebruiken nog steeds polystyreencontainers. Deze containers zijn technisch recyclebaar, maar de programma’s die ze accepteren zijn vaak moeilijk te vinden.

Recycling

Kleine artikelen

Het probleem met kleine artikelen (zelfs als het recyclebare materialen zijn) is dat ze de neiging hebben om dwars door de recyclingmachines te glippen en op de vuilstort terecht te komen. Om ervoor te zorgen dat die artikelen worden gerecycled, moet u ze bij elkaar bundelen of in andere artikelen plaatsen.

Recycling

Mouwen krimpen

Veel voedsel dat in de winkel wordt gekocht, heeft labels die ‘krimpmouwen’ worden genoemd en die perfect zijn gevormd naar de fles of doos. Krimpfolielabels zijn niet recyclebaar, dus zorg ervoor dat u ze van uw containers scheurt of knipt voordat u ze in uw prullenbak gooit.

Recycling

Gebroken glas

Glas is recyclebaar, maar gebroken glas kan een gevaar vormen voor de mensen die glas sorteren en verwerken in recyclingcentra. Als je gebroken glas hebt, doe het dan in een papieren zak en gooi het weg in plaats van het te recyclen.

Als u nog meer informatie wilt over wat u moet recyclen en hoe u dit moet doen, How2Recycle is een uitstekende bron!

creditSource link

Genietvandevliet.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart