Deze 11 slimme instant-pot-hacks zullen u tijd en moeite besparen

Hoe graag ik mijn . ook gebruik en gebruik Instant Pot, Ik pretendeer niet dat ik er alles van weet. Sterker nog, ik denk niet eens dat de makers van de Instant Pot alles weten over dit veelzijdige keukenapparaat! Maar naar mijn mening is dat ook een deel van het plezier van het gebruik ervan. 🙂 Er is een levendige community van Instant Pot-bezitters online die voortdurend nieuwe tips en trucs ontdekken en delen!

Af en toe stuit ik op Instant Pot-hacks terwijl ik iets online aan het onderzoeken ben. Deze tips zijn meestal kort en krachtig, dus ik stop ze uiteindelijk weg om later te gebruiken. Ik realiseerde me onlangs dat mijn kleine verzameling Instant Pot-tips dubbele cijfers had bereikt, dus ik besloot dat het de hoogste tijd was om ze met jullie te delen!

In de post van vandaag vind je 11 briljante Instant Pot-hacks in alle soorten en maten. Ze behandelen allerlei onderwerpen, van kooktips tot het gebruik van accessoires tot het schoonhouden van alles. Ik weet dat deze geniale hacks je Instant Pot-ervaring net zo zullen verrijken als ze voor mij hebben! 🙂 (En voor meer informatie over koken met de Instant Pot, bekijk zeker mijn eBook Alles Instant Pot! Je kunt het kopen in mijn winkel, of krijg het gratis als je een OGT Plus-lid bent!)

11 slimme instant-pothacks

Instant Pot-hacks

1. Pot-in-pot koken

Ik ben onlangs begonnen te experimenteren met de “pot-in-pot” kookmethode, waarmee je twee verschillende soorten voedsel tegelijk kunt bereiden in je Instant Pot. In het begin is er een beetje een leercurve, maar als je eenmaal de pot-in-pot koken onder de knie hebt, is het verbazingwekkend wat je ermee kunt doen! Bekijk mijn bericht op de onderstaande link voor alle details over pot-in-pot koken, inclusief aanbevelingen voor eenvoudige recepten die je zullen helpen deze methode onder de knie te krijgen.

Verwant: Dit is het volgende dat je moet proberen in je Instant Pot

Instant Pot-hacks

2. Drukontlastingsgereedschap

Wanneer je de Quick Release-methode gebruikt om je Instant Pot drukloos te maken, komt er stoom uit het overdrukventiel. Het draaien van de ontlastklep kan een beetje eng zijn, maar er is een eenvoudige manier om dit te doen zonder je zorgen te hoeven maken over stoombrandwonden!

Gebruik gewoon het uiteinde van de pollepel die bij uw Instant Pot is geleverd om de ontluchtingsklep op “Ontluchting” te zetten. Het uiteinde van de pollepel is gebogen, zodat het gemakkelijk op het ventiel grijpt, en je kunt veilig wegblijven van de schietende stoom.

Instant Pot-hacks

3. Kook nooit iets te lang

Het is gemakkelijk om delicaat voedsel zoals vis en groenten te gaar te maken door ze onder druk te koken. Maar er is een simpele truc die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je nooit meer iets te gaar kookt!

Wanneer u het kookproces start, stelt u de timer in op “0”. Dit vertelt de Instant Pot om onmiddellijk te stoppen met koken nadat het onder druk is komen te staan. Gebruik vervolgens Quick Release om de druk te verlagen en uw perfect gekookte voedsel uit de pan te halen.

Instant Pot-hacks

4. Ingebouwde dekselsteun

Vraagt ​​​​u zich af wat u met het deksel moet doen nadat u het van de Instant Pot hebt gehaald? Er is eigenlijk een handige plek om het deksel te laten rusten, en het is ingebouwd! Er zijn rechthoekige inkepingen in de handgrepen aan weerszijden van de Instant Pot, die perfect passen in de rechthoekige uitsteeksels aan weerszijden van het deksel. Schuif gewoon de rand van het deksel in een van de inkepingen in het handvat, en het houdt je deksel daar totdat je klaar bent om op te ruimen.

Instant Pot-hacks

5. Kant-en-klare restjes

Om ze Instant Pot-vriendelijk te maken, vries je je restjes in in ronde containers. Dan kun je het eten gemakkelijk in de binnenpan dumpen om op te warmen! En als je je restjes in een ovenvaste container zoals glas invriest, kun je het geheel opnieuw opwarmen in je Instant Pot. Zet de container gewoon op een onderzetter in de binnenpan, giet wat water op de bodem en kook.

Bevroren voedsel koken in je instantpan

6. Ontdooi voedsel

Je kunt je Instant Pot gebruiken om restjes op te warmen, diepvriesgroenten te ontdooien, soepen te ontdooien en meer! Lees mijn bericht op de onderstaande link voor alles wat je moet weten over het koken van diepvriesproducten in je Instant Pot.

Verwant: De 10 dingen die u moet weten over het snelkoken van diepvriesproducten

7. Ontgeur de afdichtingsring

De siliconen ring die aan de binnenkant van het deksel van je Instant Pot zit, is cruciaal voor het vormen van een luchtdichte afsluiting tijdens het kookproces. Maar een van de nadelen van siliconen is dat het de geur absorbeert van het voedsel dat je in je Instant Pot kookt. Maar er is een makkelijke methode om een ​​stinkende afdichtring te ontgeuren!

Giet 1 kopje water, 1 kopje azijn en een paar schijfjes citroen in je Instant Pot. Doe het deksel erop zoals gewoonlijk en kook ongeveer 3 minuten op “Pressure Cook”. Gebruik Quick Release om de druk te ontlasten, en je afdichtring zou daarna veel minder stinken. (Ik raad ook aan om een ​​extra afdichtring te nemen, zodat je er een kunt gebruiken voor het bereiden van hartige gerechten en een voor het bereiden van zoete gerechten!)

Instant Pot-hacks

8. Was het deksel in uw vaatwasser

De deksel van de Instant Pot bevat geen elektronica, dus je kunt hem veilig in het bovenste rek van je vaatwasser wassen. Zorg ervoor dat u de kleine onderdelen van het deksel verwijdert voordat u dit doet. Plaats de kleine onderdelen in een mesh waszak met ritssluiting voordat u ze in uw vaatwasser plaatst, zodat u ze niet uit het oog verliest!

Instant Pot-hacks

9. Gebruik heet water

Hoe heter de inhoud van je Instant Pot is, hoe sneller deze op druk kan komen. Dus als je water aan je Instant Pot toevoegt, kook het dan in je kookplaat of in een waterkoker voordat je het in de pot giet. Het is een gemakkelijke manier om een ​​paar minuten van de kooktijd te besparen!

Instant Pot-hacks

10. Neem het mee

Op reis of kamperen? Zolang je toegang hebt tot een stopcontact of stroombron, kun je je Instant Pot gebruiken om eten te bereiden! Maak je favoriete Instant Pot-recepten, zelfs als je ver van huis bent.

Instant Pot-hacks

11. Tinfolie Sling

Het kan lastig zijn om heet voedsel of pannen uit de Instant Pot te halen. Maar onlangs stuitte ik op een briljante tip die het zoveel gemakkelijker maakt! Voordat u uw eten, stoommand of andere accessoires in de pan doet, maakt u een eenvoudige “strop” van aluminiumfolie. (Vul gewoon een lang stuk aluminiumfolie op zodat het lang en smal is.)

Leg eerst de aluminiumfolie sling op de bodem van de pot, zorg ervoor dat de randen goed vast te pakken zijn. Plaats vervolgens uw eten of accessoire over de bovenkant van de tilband. Na het koken trek je het hete eten er gemakkelijk uit met de sling, en zonder jezelf te verbranden!

Wat is jouw beste tip om te koken in de Instant Pot?

creditSource link

Genietvandevliet.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart