7 nietjes in de voorraadkast die u eigenlijk in de koelkast moet bewaren

nietjes in de voorraadkast die je in de koelkast moet bewaren

Ik betwijfel of iemand het leuk vindt om voedsel weg te gooien dat bedorven is voordat je eraan toe was om het op te eten. Dat is slechts een van de vele redenen waarom het goed bewaren van voedsel zo belangrijk is!

En hoewel het misschien vanzelfsprekend lijkt welk voedsel je in de koelkast moet bewaren en wat in de voorraadkast kan, is dat niet altijd het geval! Er zijn zelfs verschillende dingen die ik vroeger in de voorraadkast bewaarde, waarvan ik heb geleerd dat ze langer in de koelkast blijven staan!

Ik wilde die items met je delen in de post van vandaag, omdat we allemaal kunnen staan ​​om voedselverspilling te verminderen waar we kunnen! En het verplaatsen van deze 7 items van je voorraadkast naar je koelkast is een geweldige plek om te beginnen. 🙂

7 nietjes in de voorraadkast die u eigenlijk in de koelkast moet bewaren

wat moet ik in de koelkast bewaren?

1. Noten & Zaden

Terwijl noten en zaden het redelijk goed doen in de voorraadkast, gaan ze veel langer mee als je ze naar de koelkast verplaatst! Dat komt omdat noten en zaden van nature vettig zijn, en koude opslag kan helpen voorkomen dat die oliën ranzig worden.

Het is ook een goed idee om noten en zaden over te brengen naar luchtdichte containers wanneer je ze uit de winkel mee naar huis neemt. Als je beide benaderingen combineert door noten in een luchtdichte verpakking te bewaren die je in de koelkast bewaart, kunnen ze maandenlang vers blijven!

wat moet ik in de koelkast bewaren?

2. Notenpasta

Als noten langer houdbaar zijn in de koelkast, hoeft het geen verrassing te zijn dat notenpasta dat ook doet! U kunt de houdbaarheid van een pot pindakaas effectief verdubbelen als u deze in de koelkast bewaart in plaats van in de voorraadkast.

Als je de voorkeur geeft aan natuurlijke notenpasta, is het vooral belangrijk om ze in de koelkast te bewaren. Natuurlijke notenboters bevatten doorgaans minder conserveermiddelen (of helemaal geen), dus als u ze koud houdt, blijft de versheid behouden.

Natuurlijke notenboters hebben de neiging om een ​​beetje uit elkaar te vallen in de koelkast, maar het heeft geen invloed op hoe ze smaken. Roer het gewoon even door voordat je het gebruikt!

wat moet ik in de koelkast bewaren?

3. Brood

Als je het gewone brood in de winkel koopt, gaat het een hele tijd mee op je aanrecht of in je voorraadkast. Maar als je voor de gezondere of biologische varianten kiest, kun je je brood misschien beter in de koelkast bewaren!

Het gebrek aan conserveermiddelen in natuurlijke broden kan ervoor zorgen dat ze sneller beschimmelen of oudbakken worden dan conventionele broden. Door de donkere, koele omgeving van je koelkast kun je wat langer van je gezonde brood genieten.

wat moet ik in de koelkast bewaren?

4. Meel

Als het erom gaat meel van welke soort dan ook vers te houden, is vochtigheid de vijand. Als je in een vochtige omgeving woont (en zelfs als je dat niet doet), kan het bewaren van je meel in de koelkast helpen om ze langer vers te houden. (Maar je vriezer houdt ze nog langer vers!)

wat moet ik in de koelkast bewaren?

5. Ahornsiroop

Op de meeste ahornsiroopflessen staat niet voor niets de waarschuwing “na opening in de koelkast bewaren”! Als die fles eenmaal is geopend, wordt ahornsiroop vatbaar voor schimmel, maar als je hem in de koelkast bewaart, blijft hij vers.

Het voorkomt ook dat opportunistische insecten zich tegoed doen aan siroop die aan de buitenkant van de fles druppelt!

wat moet ik in de koelkast bewaren?

6. Bananen & Avocado’s

Bananen en avocado’s zijn twee van de meest kieskeurige producten als het gaat om rijping. Het voelt alsof je wacht voor altijd voor hen om te rijpen, alleen voor hen om regelrecht voorbij te schieten in overrijp gebied!

Dan kan je koelkast echt van pas komen. Als je bananen of avocado’s de maximale rijpheid bereiken voordat je ze gaat eten, leg ze dan in de koelkast om het rijpingsproces te stoppen.

wat moet ik in de koelkast bewaren?

7. Ongeraffineerde bakoliën

Ongeraffineerde notenolie (zoals sesamolie) komt zeker in aanmerking als iets dat je in de koelkast moet bewaren. Dit voorkomt ranzigheid en verlies van smaak, die beide kunnen optreden bij opslag op kamertemperatuur.

Geraffineerde oliën daarentegen gaan bijna onbeperkt mee bij kamertemperatuur, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Bonustip: controleer de temperatuur!

  • Terwijl je deze items naar je koelkast verplaatst, neem je even de tijd om de temperatuur te controleren.
  • Idealiter zou de temperatuur in uw koelkast tussen 34-40 ° F moeten zijn.
  • Als je er nog geen hebt, kun je een koelkastthermometer op Amazon voor maar een paar dollar!

Wat is jouw beste tip om voedsel vers te houden?

creditSource link

Genietvandevliet.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart