7 manieren waarop u uw matras verpest (en hoe u ze kunt vermijden)

matras

Een goed matras is niet per se goedkoop. Maar aangezien je er een derde van je tijd op zult slapen, is het niet iets waar je op wilt bezuinigen!

En zoals de meeste dingen die een aanzienlijke financiële investering vergen, is de beste manier om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw matras haalt, er goed voor te zorgen. Om dat te doen, moet u bepaalde gewoonten en gedragingen vermijden die kunnen leiden tot het vroegtijdig overlijden van uw matras!

En dat brengt ons bij de post van vandaag, waar ik 7 manieren zal delen waarop mensen (vaak onbewust) hun matras beschadigen. Vermijd deze 7 dingen en je matras zal zeker een lang en gelukkig leven leiden!

Verwant: Het enige dat u moet doen voordat u overschakelt naar lichter beddengoed

7 manieren waarop je je matras verpest

matras

1. Je draait het niet

Als u nacht na nacht in dezelfde houding slaapt, ontstaat er uiteindelijk een permanente dip of kuil in uw matras. Maar u kunt dit proces aanzienlijk vertragen door uw matras ongeveer elke drie maanden 180° te draaien!

Bonustip: Sommige matrassen hebben een dekmatras of gewatteerde hoes die aangeeft aan welke kant je hoort te slapen. Maar als je matras er aan beide kanten hetzelfde uitziet en aanvoelt, kun je hem ook omdraaien om de levensduur nog meer te verlengen!

matras

2. Je gebruikt geen matrashoes

Er kunnen veel onsmakelijke stoffen in onze matrassen terechtkomen, waaronder huisstofmijt, dode huidcellen, zweet en lichaamsolie. Al deze organische stof kan leiden tot muffe geuren en zelfs bacteriegroei – bah!

De eenvoudigste manier om uw matras schoon te houden, is door hem in een matrasbeschermer. Moderne matrasbeschermers sluiten vocht en insecten effectief af, en de meeste kosten slechts ongeveer $ 20 of minder (wat een koopje is, aangezien het u de kosten van het vervangen van uw matras kan besparen!)

matras

3. Je maakt het niet schoon

Het regelmatig reinigen van uw matras is essentieel als u wilt dat het zo lang mogelijk meegaat. Om de drie maanden goed stofzuigen om dode huidcellen, huisstofmijten te verwijderen en op te frissen.

Ik raad aan om eerst een eenvoudig mengsel van zuiveringszout over het oppervlak te strooien voor extra reiniging en vochtabsorberend vermogen. Lees hier meer over hoe u uw matras schoonmaakt met zuiveringszout.

Verwant: Een elektrische deken in de machine wassen?

matras

4. Het is een parttime trampoline

Hoe leuk springen op het bed ook kan zijn, het verpest waarschijnlijk je matras! Boxsprings zijn niet ontworpen om dat soort schokken te weerstaan, wat vaak resulteert in gebroken veren en gebarsten steunen.

Een beschadigde boxspring kan ervoor zorgen dat uw matras ongelijkmatig zakt, wat de levensduur bijna gegarandeerd verkort. Maak dus van uw matras een “springverboden” zone!

matras

5. U houdt uw slaapkamerjaloezieën gesloten

Huisstofmijten en bacteriën gedijen goed in donkere, muffe omgevingen, daarom houden ze van matrassen die altijd bedekt zijn en bij weinig licht worden bewaard. Daarom is het belangrijk om de zonwering en ramen regelmatig te openen en je matras te laten “ademen!”

Een andere goede gewoonte die u kunt toepassen, is om ’s ochtends een uur of twee te wachten voordat u uw bed opmaakt. Hierdoor kan warmte worden afgevoerd en vocht verdampen, waardoor uw matras fris blijft ruiken.

matras

6. Het wordt niet goed ondersteund

Elke matras moet goed worden ondersteund om zijn integriteit te behouden, maar die ondersteuning varieert van matras tot matras. Terwijl traditionele matrassen een boxspring vereisen, zijn dichtere schuimmatrassen zwaarder en vereisen ze vaak een stevige ondersteuning in platformstijl.

U kunt erachter komen welk type ondersteuning uw matras nodig heeft door online naar het merk en model van uw matras te zoeken of door de tags te bekijken die eraan zijn bevestigd. Geef uw matras de ondersteuning die het nodig heeft, zodat het u kan blijven ondersteunen!

matras

7. Je wast je beddengoed niet genoeg

Zoals ik eerder al zei, kunnen lichaamsolie en dode huidcellen een aantal op je matras doen. En hoewel je lakens en beddengoed niet echt een barrière vormen, kan het schoonhouden ervan ook helpen om je matras schoon te houden!

Probeer je lakens (en dekbedovertrek, als je er een gebruikt) ongeveer een keer per week te wassen. Als je lakens zijn aangetast door hardnekkige resten van lichaamsolie, bekijk dan dit bericht voor een eenvoudige methode om ze schoon te “strippen”!

Verwant: Hoe zich te ontdoen van bedwantsen thuis?

Op wat voor matras slaap je?

creditSource link

Genietvandevliet.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart